Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΕΚΖ: ΠΑΙΔΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ #ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ #ΛΕΥΤΕΡΙΑ_ΣΤΗ_ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου μετά την πρόσκληση που έλαβε από την Πρεσβεία της Παλαιστίνης καλεί τα σωματεία του νησιού να απευθυνθούν στα μέλη τους και τα παιδιά των εργαζομένων να ζωγραφίσουν για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο της πρεσβείας:
«Επί της ευκαιρίας των Χριστουγέννων, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης καλεί τα παιδιά από όλη την Ελλάδα να ζωγραφίσουν για τα παιδιά της Γάζας.
Οι ζωγραφιές θα χρησιμοποιηθούν ως εξώφυλλο για τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας φέτος. Όλες οι ζωγραφιές θα σταλούν στην Παλαιστίνη ως ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης με τα παιδιά της Παλαιστίνης, από τους Έλληνες φίλους τους, και μερικές θα επιλεγούν για τις ευχετήριες κάρτες».

Στη σφαγή δίχως τέλος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την εισβολή του ισραηλινού στρατού και στην νότια Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες ζωές παλαιστινίων έχουν χαθεί και ανάμεσα σε αυτούς χιλιάδες είναι τα παιδάκια που έχουν σκοτωθεί.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στο λαό της Παλαιστίνης . Στα παιδιά που βλέπουν μπροστά τους τη φρίκη του πολέμου , που έχουν χάσει τις μανάδες, του πατεράδες τα αδέλφια τους από τους δολοφόνους του Ισραήλ.

Μια ζωγραφιά για τα παιδιά της Παλαιστίνης από τα παιδιά της Ελλάδας, μια ζωγραφιά από τα παιδιά μας για όσα παιδάκια χάθηκαν, για όλα αυτά τα παιδάκια που δεν ξέρουν αύριο αν θα ζουν , αν ξαναδούν τις οικογένειες τους , που δεν μπορούν να γιορτάσουν…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το Eγατ/κο Κέντρο από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 καθημερινά (εκτός του Σ/Κ) θα παραλαμβάνει τις ζωγραφιές των παιδιών. Μπορείτε να τις στέλνετε και ηλεκτρονικά στο e-mail: ergatkz@yahoo.gr


Ζάκυνθος 06/12/2023

Από τη Διοίκηση