Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

#ΕΚΖ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μήνυμα ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στις διώξεις αγροτών και εκπαιδευτικών έστειλαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Γιώργος Κωνσταντίνους και ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ιωάννης Ζήβας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες (28/11). 


Το ΕΚΖ δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των διευθυντών των σχολείων και των αγροτών και απαιτεί άμεσα να παύσει κάθε δίωξη.

Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε: «Αμέσως μετά τις εκλογές ξεκίνησαν διώξεις με ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες που καλούνται να δώσουν καταθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα για τις κινητοποιήσεις του 2022. 
Ο αγροτικός κλάδος ξεκληρίζεται και ιδιαίτερα στη Ζάκυνθο. 
Η πραγματικότητα είναι πολύ επώδυνη και αν θέλουμε να στηρίξουμε την παραγωγή πρέπει να στηρίζουμε τους αγρότες και όχι να τους καλούμε στα αστυνομικά τμήματα και να τους σέρνουμε σαν κοινούς εγκληματίες. 
Ξεκίνησαν διώξεις και απέναντι στους διευθυντές οι οποίοι καλούνται να δώσουν ονόματα μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.
 Είναι απαράδεκτο γεγονός και το καταγγέλλουμε. Έχει σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση. Να χαιρετίσω τις πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕΖ και του Δικηγορικού Συλλόγου. 
Το ΕΚΖ θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και θα στηρίξουμε κάθε οικογένεια που θα συρθεί στα δικαστήρια με ό,τι μέσα έχουμε και θα στηρίξουμε και τους αγρότες στην επίθεση που δέχονται».

Από τη δική του μεριά ο κ. Ζήβας πρόσθεσε : «Ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος καταγγέλλει την παρέμβαση μέσω της ανεξάρτητης δικαιοσύνης που ακόμα μια φορά προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες, στελέχη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου και των διευθυντών του νησιού. 
Από τις 19 Νοεμβρίου η Τροχαία Ζακύνθου καλεί τηλεφωνικά τους αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο της Λούμπας, πριν από δυο χρόνια, να δώσουν εξηγήσεις κατά παραγγελία εισαγγελέα. 

Στη συνέχεια στις 20 του μήνα στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων “φιγουράρισαν” δηλώσεις κυβερνητικής δέσμευσης στήριξης των παραγωγών και στις 23 καλούνται οι αγρότες με έγγραφη κλήση στην τροχαία σαν να είμαστε εγκληματίες. 
Αυτή είναι η στήριξη που ήδη λάβαμε. 
Υπάρχει μεθόδευση εκφόβισης του αγροτικού κινήματος και κάθε σπίθας αντίδρασης απέναντι στα μέτρα θηλιά στον λαιμό του λαού. 
Μετά από έξι χρόνια κυβερνητικής απραγίας είδαμε το εισόδημα μας να εξαφανίζεται και να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.
 Από τη μια σταφύλια και σταφίδα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, οι ασθένειες που χτύπησαν τις καλλιέργειες δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ και η ακαρπία που χτύπησε τα ελαιόδεντρα δεν μας έχουν επιφέρει εισόδημα διαβίωσης. 
Από την άλλη η αύξηση των τιμών, η αύξηση σε εισφορές και η ακρίβεια της ζωής έχουν κάνει την κατάσταση απελπιστική με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε είτε να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας είτε στην υποκαλλιέργεια των χωραφιών μας. 
Καλούμε σε Γενική Συνέλευση όλο τον αγροτικό κόσμο του νησιού την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 19.30 στο Θέατρο Σαρακηνάδου».
Από: