Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ! ΓΣ 22/2/24 -19:00 ΕΚΖ

 



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μέλος της Π.Ο.Ε.Ε.& Υ.Τ.Ε και του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου
Τηλ: 26950 22365 - Fax: 26950 26209
Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5

Απεργία 28 Φλεβάρη

Το Δ.Σ του σωματείου πείρε ομόφωνα απόφαση για την συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό δικαιούνται μόνο τρεις μήνες επίδομα ανεργίας, το οποίο δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να καλύψει τις ανάγκες μας. Η αξιοπρεπής ζωή, η ανάγκη για φαγητό, για θέρμανση, οι οξυμένες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, δε σταματούν τον χειμώνα. Ειδικά σε συνθήκες ακρίβειας που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα βρίσκεται στο στόχαστρο, οι άνεργοι βρίσκονται σε ακόμα πιο δυσμενή θέση.

Οι εποχιακά εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού αλλά και συνολικά οι άνεργοι θα πρέπει να στηριχθούν. Η «σεζόν» μίας χρονιάς δεν εξασφαλίζει σε κανέναν εργαζόμενο στον κλάδο του τουρισμού ότι θα έχει χρήματα στην «άκρη» για να ζήσει τους επόμενους μήνες.

Οι ξενοδόχοι περιμένουν άλλη μια σεζόν με νέα ρεκόρ, που αυτό δεν αγγίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο. Η ακρίβεια που καλπάζει σε τρόφιμα , βενζίνη, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κάνουν δυσβάσταχτη την καθημερινότητα των εργαζομένων στον τουρισμό.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν με τον μισθό να μην φτάνει για όλο το χρόνο, με δεκάδες διαφορετικές συμβάσεις χωρίς ωράρια και ρεπό, χωρίς μετρά υγιεινής και ασφαλείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα έλλειψη εργαζομένων στο κλάδο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση μετά από πίεση των συνδικάτων και των εργαζομένων, όμως εδώ και χρόνια είναι κοινό μυστικό ότι ακόμα και αυτή η σύμβαση, που δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, τηρείται μόνο στα χαρτιά. Οι Ξενοδόχοι μπερδεύουν τους εργαζομένους με ψέματα για να τους μειώσουν τον μισθό τους όπως επίσης και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τους συνεργάτες τους, διαχρονικά σφυρίζουν αδιάφορα γιατί στηρίζουν το ξενοδοχειακό κεφάλαιο και δεν βγάζουν άχνα για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Το Σωματείο συνεχιζει δυναμικα την προσπαθεια Υπογραφής Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης.

Το Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό Ν. Ζακύνθου ζητα να ικανοποιηθούν όλα μας τα αιτήματα, που θεωρούμε δίκαια και αναγκαία για την επιβίωσή μας.

Απαιτούμε:

Παράταση του επιδόματος ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους, μέχρι να αρχίσουν ξανά να εργάζονται.

Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

Άμεση στελέχωση της τοπικής Δ.ΥΠ.Α. για την εξυπηρέτηση όλων των ανέργων.

Αυξήσεις στους μισθούς

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Αύξηση των επιδομάτων

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Από τη Διοίκηση