Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

#ΕΚΖ:1 ΦΛΕΒΑΡΗ 18:00 πλ Α.Μάρκου ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ



1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου στη συνεδρίαση του της 22 Ιανουαρίου, με την παρουσία εκπροσώπων συλλόγων καις σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μεταξύ άλλων αποφάσισε :

ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΗΝ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ.

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας και της Α’ βάθμιας διοργανώνει στη Ζάκυνθο μια διημερίδα, που δεν έχει καμία σχέση με το σημαντικό ιστορικό γεγονός της σωτηρίας των Εβραίων κατοίκων του νησιού στα χρόνια της κατοχής.

Επιλέγει εν μέσω της διεξαγομένης γενοκτονίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να δημιουργήσει ένα μηχανισμό προπαγάνδας υπέρ του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι σήμερα σφαγιάζονται στη λωρίδα της Γάζας, με πάνω από 25.000 νεκρούς εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα και άμαχος πληθυσμός. Το 80% είναι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους , περισσότερα από 1.000 παιδιά ακρωτηριάστηκαν χωρίς αναισθησία , υπάρχει παντελής αποκλεισμός από νερό , ρεύμα , νοσοκομεία.

Με αυτή την κατάσταση είναι απαράδεκτη η εκδήλωση και το περιεχόμενο που οργανώνει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας . Στις όποιες φήμες ακούγονται ότι θα επισκεφτεί την εκδήλωση και ο πρέσβης του Ισραήλ λέμε ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Για να παραμείνει η Ζάκυνθος «το νησί των δικαίων» δεν πρέπει να πατήσει το πόδι του ο εκπρόσωπος του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο απαιτούμε να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Προχωράμε σε συλλαλητήριο υπεράσπισης του λαού της Παλαιστίνης, την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, στην πλατεία Αγίου Μάρκου και ώρα 18:00.

Επιπλέον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε τα σωματεία να συμβάλλουν στις εκδηλώσεις που οργανώνουν από κοινού ΕΕΔΥΕ, ΕΛΜΕΖ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και Ένωση Γονέων με διάφορες εκδηλώσεις αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση 11 Φεβρουαρίου.

Ζάκυνθος 23 Ιανουαρίου 2024
Από τη Διοίκηση