Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Εισβολή της αστυνομίας στη Νομική του ΔΠΘ! (video)



Την άκρατη καταστολή επιστρατεύει η κυβέρνηση θεωρώντας ότι έτσι θα κάμψει τις αγωνιστικές δράσεις των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν το απόγευμα της Δευτέρας στους χώρους της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών φοιτητών!

Νωρίτερα, η Γενική Συνέλευση των φοιτητών, είχε αποφασίσει με μεγάλη πλειοψηφία, να προχωρήσει σε κατάληψη της σχολής, σε διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έβγαλαν με τη βία τους φοιτητές από το κτίριο, και προχώρησαν σύμφωνα με τις πρώτες καταγγελίες σε προσαγωγές τουλάχιστον 18 φοιτητών.

Παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, καταδικάζοντας την εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Σε ψήφισμα που ενέκριναν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλεται η απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ και η προσαγωγή φοιτητών και φοιτητριών και τονίζεται ότι «οι φοιτητές δεν είμαστε εγκληματίες, παλεύουμε για δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία. Εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης». Τονίζεται ακόμη πως «η κυβέρνηση αντί να παραδεχτεί την ήττα της έχει πάρει τον αυταρχικό κατήφορο. Με εισαγγελείς και τρομοκρατία δεν θα τη φιμώσουν την πλειοψηφία! Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και τον δίκαιο αγώνα μας!». Ξεκαθαρίζουν ακόμη πως «οι φοιτητές θα δώσουν μεγάλη αποστομωτική απάντηση! Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις!
Όλοι στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8/2 στην Αθήνα, στις 12.00 στα Προπύλαια».

Από Φοιτητές μαζί
Ο Κώστας Σταθόπουλος, ένας από τους συλληφθέντες φοιτητές της Νομικής Σχολής


του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καλεί τους συμφοιτητές του να δώσουν δυναμικό "παρών" στο μεγάλο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/2 στις 12:00 στα Προπύλαια, στην Αθήνα.

Η τρομοκρατία δεν πέρασε! Η πλειοψηφία μίλησε!