Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

11.2.24 Πνευματικό Κέντρο 10:30 ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ



Από: 
 Ιανουαρίου 31, 2024



Μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, ένα τραγούδι,
για τα παιδιά της Παλαιστίνης…

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Η Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» συνδιοργανώνουν δράσεις αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης για τη γενοκτονία που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός, με κεντρικό σύνθημα:

«ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών –

Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

και προσκαλούν τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων της Ζακύνθου, καθώς και Πολιτιστικά Σωματεία, Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, φορείς πολιτισμού και καλλιτέχνες του νησιού, να στηρίξουν και να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις με ζωγραφιές, σχέδια, παρουσίαση ποιημάτων/ πεζών, θεατρικά κείμενα /παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις/τραγούδια, φωτογραφίες ή με όποια άλλη δράση επιθυμούν.

Οι δράσεις θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 10.30 πμ, στο Πνευματικό Κέντρο και στην πλατεία Σολωμού (αν επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες). 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν έκθεση ζωγραφικής/ φωτογραφίας, πολιτιστικά δρώμενα, και εργαστήρι ευαισθητοποίησης των παιδιών για την ειρήνη. Το ειδικότερο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρεσβευτής του Παλαιστινιακού Κράτους στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι τα έργα που θα συγκεντρωθούν να αποσταλούν στην Παλαιστίνη ώστε να δώσουμε το στίγμα της αλληλεγγύης μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Παρακαλούμε το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, όποιο σχολείο/σωματείο/εργαστήρι/σχήμα/καλλιτέχνης επιθυμεί να συμμετέχει, να μας ενημερώσει για το ενδεχόμενο συμμετοχής του, τις προτάσεις του, το είδος και το περιεχόμενο των δράσεων που επιθυμεί να παρουσιάσει.

Υπεύθυνοι για τη συλλογή συμμετοχών και προτάσεων :
Έφη Λάζου (6944664402), 
Φώτης Προβής (6978936176), 
Μαρία Τσανάκα (6951822661).

Ζάκυνθος, 26-1-2024

Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη,

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου,

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.