Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ #Domes_Aulus_Zante #ΣΩΜΑΤΕΙΟ_ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ_ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ_ΣΤΟΝ_ΤΟΥΡΙΣΜΟ_ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ_Ν_ΖΑΚΥΝΘΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, στα γραφεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων συνάντηση των εκπροσώπων του σωματείου μας, της Διοίκησης του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου και εκπροσώπων του ξενοδοχείου Domes Aulus Zante

Στην συνάντηση τέθηκαν από το σωματείο τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και συνολικά τον κλάδο και συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Το ωράριο των εργαζομένων είναι 8ωρο , 5 ημέρες την εβδομάδα με δύο συνεχόμενα ρεπό.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για εργασία την 6η μέρα αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου σε ειδικό έντυπο όπου θα υπογράφει.
  • Οι υπερωρίες αντίστοιχα θα γίνονται μόνο με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και θα αμείβονται σύμφωνα με τον νόμο χωρίς αυτές να διευθετούνται με ρεπό.
  • Από εδώ και στο εξής θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα σχετικά με την συμπεριφορά των προϊσταμένων και διευθυντών απέναντι στους εργαζόμενους και θα τηρείται η μελέτη πρόληψης εργασιακής βίας και παρενόχλησης.
  • Οι χώροι σίτισης και διαλείμματος του προσωπικού θα επισκευαστούν και θα διασφαλίζεται επ’ αόριστον η υγιεινή , ο επαρκής κλιματισμός και εξαερισμός, στέγαστρα για τον εξωτερικό χώρο των καπνιστών.
  • Αντίστοιχα θα διασφαλίζεται η ποιοτική σίτιση με πλούσιο και επαρκές σε ποσότητα μενού στο πλαίσιο της κλαδικής σύμβασης με μηχανήματα θέρμανσης και ψύξης που θα διασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.
Η εταιρεία επιπλέον δεσμεύτηκε να μας απαντήσει εντός των επομένων ημερών
Για:
   - προσαύξηση 75% του ημερομισθίου στην 6η ημέρα εργασίας

   - ανώτατο όριο καθαρισμού δωματίων ανά καμαριέρα 14 δωμάτια.

Το Σωματείο μας, την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 20:00, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους εργαζόμενους του κλάδου, για ενημέρωση και την συνέχιση των δράσεων για την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης.

Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.


Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας , με αυξήσεις μισθών , 8ωρο -5νθημερο και άλλα θεσμικά αιτήματα .

Καλούμε τις ενώσεις ξενοδόχων να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Σύμβασης .


Από τη Διοίκηση