Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ #Ο_ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ 20 ΙΟΥΛΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 21:00 ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΚΟ

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ»



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, πάντα αρωγός στον πολιτισμό, συνδιοργανώνει μαζί με το Θέατρο τση Ζάκυθος και το Σωματείο Συνταξιούχων Ζακύνθου την παρουσίαση της παράστασης «Ο Εξηνταβελόνης» του Κωνσταντίνου Οικονόμου.

Η παράσταση ανεβαίνει από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το οποίο για ένατη χρονιά συνεχίζει την πολιτιστική του διαδρομή στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στη Σμύρνη του 19ου αιώνα, ο Εξηνταβελόνης θεωρείται ο πλουσιότερος και, ταυτόχρονα, ο πιο σκληρός τσιγκούνης της περιοχής. Αν και κατέχει μεγάλη περιουσία, τα παιδιά και οι υπηρέτες του, ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ωστόσο, ο υπηρέτης του, που έχει βασανιστεί από την απάνθρωπη τσιγγουνιά του, αποφασίζει να τον εκδικηθεί. Με την αναπάντεχη συμμαχία του γιου του Εξηνταβελόνη, καταστρώνει ένα σκοτεινό σχέδιο που θα δώσει μια δίκαιη λύση στην ανάλγητη τσιγγουνιά του και θα ανατρέψει τα σχέδια της άγριας φιλαργυρίας του.

Στο έργο, ο Εξηνταβελόνης αντιπροσωπεύει την αρχέγονη φιλαργυρία και τον εγωισμό, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ανθρώπους κάθε εποχής. Είναι μια ευφυής σάτιρα που ασκεί ιδιαίτερη κριτική στην κοινωνία της εποχής του, προβάλλοντας την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη. Μέσα από τη γλώσσα του κωμικού θεάτρου, το έργο προτρέπει τους θεατές να αναλογιστούν τις αξίες και τις πρακτικές της κοινωνίας τους, προκειμένου να προχωρήσουν προς ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον.

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος

Παίζουν: Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς , Αλίκη Οικονομοπούλου, Βάλια Τζιτζικάκη, Βασίλης Τσόρλαλης.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 21:00 ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Από τη Διοίκηση