Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ZANTE PARK #ΣΩΜΑΤΕΙΟ_ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ_ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ_ΣΤΟΝ_ΤΟΥΡΙΣΜΟ_ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ_Ν_ΖΑΚΥΝΘΟΥ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Ε.& Υ.Τ.Ε και του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου
Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5
Τηλ: 26950 22365 - Fax: 26950 26209

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα το Σωματείο πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Zante Park, της προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Λαγάνα, και αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, για να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση των Ενώσεων Ξενοδόχων στη Ζάκυνθο που αρνούνται να διαπραγματευτούν με το σωματείο για υπογραφή τοπικής κλαδική σύμβασης εργασίας.

Oι εργαζόμενοι στον Κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού όχι μόνο δεν είδαν αυξήσεις στους μισθούς τους, αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν με δεκάδες διαφορετικές συμβάσεις, χωρίς ωράριο και ρεπό, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα έλλειψη εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο, παρά τις ανάγκες για κάλυψη πολλών θέσεων που μένουν κενές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση που υπόγραψε η ΠΟΕΕΤ με την ΠΟΞ, μετά από πίεση των συνδικάτων και των εργαζομένων. 
Όμως εδώ και χρόνια είναι κοινό μυστικό ότι ακόμα και αυτή η σύμβαση που δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία τηρείται μόνο στα χαρτιά. Οι ξενοδόχοι την ώρα της πρόσληψης μπουρδουκλώνουν τους εργαζόμενους με ψεύτικα επιχειρήματα, μαύρα χρήματα για να γλιτώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και πακέτα ατομικής σύμβασης που καταστρατηγούν ωράρια και ρεπό.

Χρόνια τώρα τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με όσους κυβέρνησαν, κάνουν δήθεν τους ανήξερους για το τι συμβαίνει, γιατί στηρίζουν και στηρίζονται από το ξενοδοχειακό κεφάλαιο.

Το σωματείο μας καλεί ακόμα μια φορά τις τέσσερις ενώσεις των Ξενοδόχων για Διαπραγμάτευση

Απαιτούμε άμεσα:


Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας

8ωρο, 5ημερο με δύο συνεχιζόμενα ρεπό.

Αξιοποίηση των κτιριακών συγκροτημάτων του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου προς όφελος των εργαζομένων στην Ζάκυνθο και των λαϊκών αναγκών.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης.

Να δοθεί επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις , σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους , μέχρι να αρχίσουν ξανά να εργάζονται.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.


ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.

Από τη Διοίκηση