Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ 6:00 μμ Στη Πλ. Α. ΜΑΡΚΟΥ #Νέο_Κάλεσμα_ΕΚΖ_ΓΙΑ_ΤΟΥΣ_ΝΕΚΡΟΥΣ_ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ
6:00 μμ Στη Πλατεία Αγιου ΜΑΡΚΟΥ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές, απεργούς, μαθητές, το λαό της Ζακύνθου που με την μεγαλειώδη αγωνιστική παρουσία τους στην απεργία της Τετάρτης 8 Μάρτη έστειλαν το μήνυμα ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»

Ήταν ένα συγκλονιστικό συλλαλητήριο, όπως και σε όλη τη χώρα, όπου έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. 
Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.

Φάνηκε η δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός του νησιού μας, όπου μαζικά στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου μίλησαν από τα Σωματεία: 
Εργαζομένων Νοσ/μειου Ζακύνθου, 
Ένωση Νοσ/κων Ιατρών Ζακύνθου, 
Εργαζομένων ΔΕΥΑΖ, 
Εργαζομένων Δήμου,
 Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, 
Σύλλογος Δασκάλων Ζακύνθου,
 ΕΛΜΕ Ζακύνθου, 
Σύλλογος Φαρμακοποιών, 
Ένωση Γονέων Ζακύνθου 
και εκπρόσωποι των μαθητών από:
 1οΛυκειο, 
Παναγούλα, 
1ο Γυμνασιο, 
ΕΠΑΛ, 
Μουσικό,
 1ο - 2ο - 3ο Γυμνασιο,
 2ο Γυμνασιο - Λύκειο Κατασταρίου.

Επίσης συμμετείχαν με απόφαση τους τα Σωματεία: Ξενοδοχοϋπαλλήλων, 
Οικοδόμων, 
Ιδ. Υπαλλήλων, 
Κλαδικού Χρηματοπιστωτικού, 
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος- Παράρτημα Ζακύνθου, Σωματείο Συνταξιούχων, 
Σύλλογος Γονέων 2ου και 7ουΝηπιαγωγειου.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, οι μαθητές με τον παλμό τους, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή σε αγώνα, σε φωνή, έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε ενάντια στην οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης
του δολοφονικού εγκλήματος στα Τέμπη,
 ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, 
ενάντια στα μέτρα καταστολής και εκφοβισμού του λαού 
και παρά την απουσία της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Καταγγέλλουμε αυτούς που, τρομαγμένοι από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της Ζακύνθου, με μπροστάρη τη Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη για όλους» η οποία καλούσε σε συγκέντρωση σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα στη Νομαρχία και μαζεύτηκαν 17 άτομα όλοι και όλοι.

Αφού δεν μπόρεσαν να κάνουν συγκέντρωση, ήρθαν στη συγκέντρωση του Εργατ/κού Κέντρου και μάλιστα μπροστά, αν και τελευταίοι. 
Προσπάθησαν να αμαυρώσουν με κάθε τρόπο τη συγκέντρωση του Εργατ/κού Κέντρου, των συνδικάτων όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία.
 Συνεχίζοντας δε τη βρώμικη δουλειά τους χθες και σήμερα με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις κρύβουν από το λαό της Ζακύνθου ότι 
η παράταξή τους στη ΓΣΕΕ είναι από αυτές που αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία, 
που δεν βγάζουν άχνα και που κρύβονται πίσω από το δεν είναι όλοι ίδιοι , κρύβοντας ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τα κερδοφόρα κομμάτια του ΟΣΕ στην ιταλική πολυεθνική κρατώντας τις ράγες για να αβγατίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αυτή λοιπόν είναι η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη για όλους», αυτός είναι ο τύπος που έβαλε στασίδι στα ραδιόφωνα του νησιού . 
Τον παραδίδουμε στη κρίση του λαού της Ζακύνθου.

Το Εργατ/κό Κέντρο συνεχίζει τον αγώνα μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους για να τη πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι και καλεί την Κυριακή στη συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Μάρκου και σε νέα απεργιακή κινητοποίηση εντός της επόμενης εβδομάδας όπου θα νεκρώσουν όλοι οι εργασιακοί χώροι.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! 
Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίου Μάρκου την Κυριακή 12 Μάρτη 
στις 6:00 το απόγευμα!

Ζάκυνθος, 10 Μαρτίου 2023
Από τη Διοίκηση