Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Η Μεγάλη Συγκέντρωση στη Ζάκυνθο 8.3.23 Ανταπόκριση ΜΜΕ Νησιού

Απ' τα ΜΜΕ του Νησιού:

Από ermisnews.gr

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει σε ανακοίνωση:
“Τώρα είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.
Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.
Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Καλούμε τον εργαζόμενους να μην ανεχθούν άλλο να παίζεται η ζωή τους κορόνα γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών”.


Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συλαλλητήριο στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου την αρχική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου ενώ εν συνεχεία μίλησαν εκπρόσωποι από τα εξής σωματεία και σχολεία: Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου, Σύλλογος Δασκάλων Ζακύνθου, Σύλλογος Εργαζομένων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ζακύνθου, Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου, Σύλλογος Φαρμακοποιών Ζακύνθου, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Σωματείο Ηθοποιών και από Σχολεία μίλησαν εκπρόσωποι των μαθητών από το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο (Παναγούλα), το 1ο Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ Ζακύνθου και το Μουσικό Γυμνάσιο

.


Ο Γιώργος Κωνσταντίνου (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου), μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr
«Είναι μία ιστορική μέρα σήμερα, με όλη τη συνέπεια των λεγόμενων μου. 
Ήταν τεράστια η έκταση συμμετοχής, είναι πρωτόγνωρες οι σκηνές σε όλα τα συλλαλητήρια και στην Ζάκυνθο είχαμε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, που όλα αυτά λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα και να μην σκοτώνονται παιδιά.
Κανένας κουκουλοφόρος δεν μπορεί να αμαυρώσει το σημερινό μήνυμα.
 Ήταν τόσο το πάθος. που από μόνο του χαρακτηρίζει μία ιστορική σκηνή, την οποία ζούμε σήμερα.
Σε ένα ομαδικό συλλαλητήριο. θα βρεθεί και κάποιος που θα κάνει τον καμπόσο. Πρέπει να ήταν κάποιος που ήθελε να δημιουργήσει φασαρία. Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάπου άνηκε. Βρέθηκε μέσα σε χιλιάδες ανθρώπους, ένας άνθρωπος που ήθελε να κάνει το δικό του.
Μίλησαν δεκάδες εκπρόσωποι, από όλα τα σωματεία της Ζακύνθου. 
Οι αποφάσεις των σωματείων , οι ομιλίες ήταν συγκλονιστικά αλλά πιο συγκλονιστικά ήταν τα παιδάκια.
 Όλα αυτά, έχουν να κάνουν με όσα έχει βιώσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Έχουν διαλύσει τα πάντα. 
Με το έγκλημα που έγινε ξεσπάει ο κόσμος. Είναι η καθημερινότητα του… όταν θα σιωπήσουμε θα γίνει πάλι μία από τα ίδια. 
Τι έγινε στο Μάτι; τώρα γινόταν  η δίκη και κανείς δεν πήρε χαμπάρι. Εδώ όμως έγινε έγκλημα.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τον ΟΣΕ, μετά η ΝΔ κάθε χρόνο το επιδοτούσε. 
Μοναδικός γνώμονας ; το κέρδος που έφερε και αυτό το τραγικό ατύχημα
Όλα αυτά τα αιχμηρά συνθήματα που έλεγαν σήμερα, εκεί καταλήγουν. Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κριτήριο από εμάς. Είναι πολύ σοβαρό.
 Βγαίνει τώρα ο κ.Καραμανλής και παραιτείται, ο οποίος εγκαλούσε τους βουλευτές του ΚΚΕ, γιατί έφεραν θέμα στην Βουλή, την ασφάλεια. 
Θα θρηνήσουμε ατύχημα, έλεγε η ανακοίνωση των σιδηροδρομικών πριν ένα μήνα και αυτοί χαμογέλαγαν και συνέχιζαν την πορεία τους. 
Μας λένε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ… μα είναι τόσα πολλά τα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ…δεν πάει άλλο…
Μέσα από τα σωματεία μας, πρέπει να συνεχίσουμε τη προσπάθεια. 
Όσο τα συλλαλητήρια είναι εκκωφαντικά, είναι ενόχληση σε αυτούς που διοικούν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας.
Είναι από τις 10 μεγαλύτερες πολυεθνικές στην Ευρώπη, είναι δυνατόν να επιδοτείται από την ελληνική κυβέρνηση;
Παντού υπάρχει προσωπικό, που δεν είναι εξειδικευμένο.
Θα συνεχίσουμε κάθε μορφή κινητοποίησης και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη ζωντάνια αυτή ,του κόσμου.
Υπάρχει τρόπος να μετρήσεις τον κόσμο που συμμετέχει στις διαδηλώσεις και εκτιμάω ότι σήμερα ήταν γύρω στις 4 με 4μισυ χιλιάδες.
Όλοι ήταν, σωματεία, άνθρωποι με υπόσταση, γιατί το συλλογικότητες ακούγεται περίεργο
Μπράβο
στα παιδιά του μουσικού σχολείου που έδωσαν μία συγκλονιστική ερμηνεία στο τέλος. Έβλεπα τη μισή συγκέντρωση να δακρύζει από αυτή τη συναρπαστική ερμηνεία των παιδιών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο IonianRadio.gr (video):
https://www.ionianradio.gr/index.php/blog/2987 »

Απ' το ZanteTimes.gr