Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

#ΕΚΖ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 #Πλ_Α_ΜΑΡΚΟΥ

 


Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή και μαχητικότητα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου αποφάσισε τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη και προκηρύσσει 24ωρη πανζακυνθιακή απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, είναι πολιτικές και διαχρονικές. Γιατί είναι αυτό το ίδιο το κράτος που σε όλες τις καταγγελίες , σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ελλείψεις, τα κενά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα καράβια, στις οικοδομές, στα εμπορικά καταστήματα και αλλού και που τα συνδικάτα αναδεικνύουν καθημερινά, δεν ιδρώνει το αυτί του.

Είναι το ίδιο το κράτος που όταν βρέχει και πλημμυρίζουν δρόμοι, σχολεία, σπίτια, που πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών, που πνίγονται άνθρωποι, που καιγόμαστε όταν πιάνει φωτιά, και που δεν έχει ολοκληρώσει τον πρωτοβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια ενώ η γη σείεται ακόμα στην γειτονική Τουρκία και Συρία, βλέπει κόστος σε αυτά και όχι προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Με τον δικό μας αγώνα, με την δική μας πάλη θα βάλουμε σεμνή υπογραφή στη δικαίωση όλων των νεκρών της τάξης μας που έχουν θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους. Συνεχίζουμε αταλάντευτα, ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο διεκδικητικά την οργάνωση της πάλης μας.

Έχουμε χρέος να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, για εμάς και τη νέα γενιά. 
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. 
Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που μπορεί να μας παρέχει η τεχνολογία, η επιστήμη, η παραγωγικότητα της εργασίας. 
ΖΩΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΑΣΦΑΛΗ, ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Την Πέμπτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους,

για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Την Πέμπτη δεν φεύγει καράβι,! Νεκρώνουν όλοι οι χώροι δουλειάς!

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ , ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ , ΠΑΝΤΟΥ!

Να μη χαθεί καμία ώρα, καμία στιγμή! Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά.

Συνεχίζουμε. Όλοι στον αγώνα!

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10: 00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ.
Από τη Διοίκηση



&