Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

#ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ_ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ 1/4/23 9:00 ΓΗΠΕΔΟ #ΣΩΜΑΤΕΙΟ_ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ_ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Εντείνει τις δράσεις του για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το Σωματείο, που σήμερα το πρωί προχώρησε σε μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων της Πόλης του νησιού.

Με συνθήματα όπως «Θέλουμε συμβάσεις συλλογικές, όχι ανατιμήσεις καθημερινές», μέλη της διοίκησης του συνδικαλιστικού φορέα καυτηρίασαν την άρνηση των τεσσάρων Ενώσεων Ξενοδόχων να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για το θέμα, παρά και τη σχετική πρόσκληση που τους απευθύνθηκε. 
Τόνισαν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αντιθέτως απαιτούν άμεσα απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν τεθεί, μεταξύ άλλων, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, τήρηση ωραρίων, ρεπό και αδειών, αλλά και για αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής στους εργαζόμενους εκτός νομού.

Απαιτήθηκε, επίσης, να δοθεί επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα που δεν εργάζονται, μέχρι να αρχίσουν ξανά δουλειά.

«Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Η αύξηση των κερδών των ξενοδόχων, περνά πάνω από τις πλάτες και τις ζωές μας. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας, καλούμε όλα τους εργαζόμενους στον Τουρισμό - Επισιτισμό σε ετοιμότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου, Θοδωρής Σαρακίνης.

Να σημειωθεί ότι σε πολλά ξενοδοχεία έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για τη νέα σεζόν, με εργαζόμενους να βρίσκονται σε αυτά χωρίς να έχουν προσληφθεί, όντας ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, γεγονότα που καταγγέλθηκαν και στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, το Συνδικάτο καλεί σε κλιμάκωση της πάλης του και με νέα κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου 1η Απρίλη, με μηχανοκίνητη πορεία στο νησί στις 9 π.μ., με αφετηρία το γήπεδο.