Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

#ΕΚΖ→ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ







ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου παρακολουθώντας την εξέλιξη στο πύρινο μέτωπο, που από χθες έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πληττόμενους κατοίκους και παράλληλα μπροστά στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς και στο νησί μας δηλώνει ότι θα βρεθεί όπου χρειαστεί συνδράμοντας και στο έργο της πυρόσβεσης όπως πάντα βρίσκεται όταν έχει χρειαστεί.

Καλούμε τα σωματεία μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ενημερώσουν τα μέλη τους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να αναλάβουν τώρα πρωτοβουλία, για την προστασία του φυσικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας, μαζί με την άμεση διεκδίκηση μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας.

Οι τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι ο λαός έχει αφεθεί στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι το «τρεχάτε να σωθείτε».

Πυροπροστασία δεν υπάρχει όπως αποδείχτηκε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά κι χθες που μέσα στη φωτιά προσπαθούσαν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.

Με ευθύνη του κράτους μένει διαχρονικά υποστελεχωμένη και υποχρηματοδοτούμενη η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία, αφού όλα λογαριάζονται στο «ζύγι» του κόστους - οφέλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νησιού να συγκροτήσουν ομάδες πυρασφάλειας, να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Ζάκυνθος 18/7/2023

Από τη Διοίκηση