Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ


Το Δ.Σ του σωματείου μας με αφορμή το άθλιο περιστατικό στην Ρόδο ξεκίνησε πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών, συσκέψεων και Γενικών Συνελεύσεων σε ξενοδοχεία της Ζακύνθου.
 Σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα εργαζόμενοι κατάγγειλαν ότι ξενοδοχοϋπάλληλος έγκυος εργαζόταν σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Αμέσως έγινε παράσταση από το ΔΣ του σωματείου και τον Προέδρο του Εργατικού Κέντρου Γιώργο Κωνσταντίνου στην διεύθυνση του ξενοδοχείου που ανάγκασε την εργοδοσία να επιλύσει το θέμα.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στον τουρισμό & επισιτισμό να παλέψουν μαζί με το σωματείο τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό αυξάνονται οι εργαζόμενοι του κλάδου για ακόμα μια φορά ξεζουμίζονται αυτό έχει κόστος ακόμα και στην υγειά τους καθώς η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κοκάλα ενώ οξύνονται οι περιπτώσεις του εργασιακού εκφοβισμού 
Η δίψα του κεφαλαίου, των ξενοδόχων δεν υπολογίζει τίποτα. Ούτε τους μισθούς των εργαζομένων, ούτε τις σκληρές συνθήκες, ούτε την αξιοπρέπεια τους.

Ο λόγος που δε βρίσκουν προσωπικό είναι αυτές οι άθλιες συνθήκες, αλλά είναι αποφασισμένοι να εντείνουν την εκμετάλλευση.

Εδώ στην Ζάκυνθο επι 4 μήνες οι Ξενοδόχοι αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουμε τις προτάσεις μας, για υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης, που θα περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, ωράρια ρεπό πληρωμένα,
συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ανθρώπινες συνθήκες διαμονής σε όσους έρχονται εκτός Ζακύνθου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
για την αδιαλαξία και την αδιαφορία που επειδυκνύουν για το προσωπικό τους

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων θα συνεχίσει τον αγώνα για διαπραγμάτευση με τους Ξενοδόχους που περιλαμβάνει πρόγραμμα δράσης περιοδείες, στα χωριά και στη πόλη της Ζακύνθου με συσκέψεις, με κινητοποιήσεις σε χώρους δουλείας.

Ορθώνουμε το ανάστημά μας, δεν περιμένουμε από κανένα «σωτήρα» να μας λύσει τα προβλήματα μας

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Από τη Διοίκηση