Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΕΚΖ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ & ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Συνάδελφοι – σες,

Επί σειρά ετών, και κυρίως την θερινή περίοδο που στο νησί αυξάνεται κατά πολύ η κίνηση, τα σκουπίδια γίνονται σωροί έξω από κατοικημένες περιοχές, πάνω στους δρόμους , δίπλα στις παραλίες καθώς επίσης αντιμετωπίζουμε και την έλλειψη νερού και κάθε χρόνο λέμε το νερό νεράκι.

Τόσο ο Δήμαρχος , η δημοτική και περιφερειακή αρχή όσο και οι προηγούμενες έβαζαν πάνω από την υγεία των κατοίκων την κερδοφορία των τουριστικών ομίλων, αφού έκαναν τα στραβά μάτια στην ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη στο νησί , (χτίζω όπου θέλω και όπως θέλω) χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει τον ανήξερο από τους κυβερνώντες της ΝΔ, ή τους προηγούμενους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στήριξαν αυτή την πολιτική για το πως φτάσαμε ως εδώ.

Είναι δική τους ευθύνη αυτή η κατάσταση , έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες της τοπικής διοίκησης, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας στους εργαζόμενους των δήμων και των περιφερειών ,αφού απαγορεύονται οι προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία και γενικότερα έχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Αυτοί έχουν οδηγήσει τα χωριά και όλο το νησί, να είναι πνιγμένο στα σκουπίδια, και την ίδια ώρα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να ζουν μέσα στην ανασφάλεια, την ανεργία και εκτεθειμένους σε κάθε λογής κινδύνους και ατυχήματα. Με τις πεντάμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις ούτε η καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων εξασφαλίζεται, αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις υπηρεσίες μπορούν να ζήσουν.

Το νερό επίσης ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο και όχι ως εμπόρευμα. Αντ’ αυτού ιδιώτες μεταφέρουν νερό, οι βλάβες παραμένουν χωρίς αποκατάσταση, το δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση και τα νοικοκυριά μένουν χωρίς νερό.

Επί σειρά ετών τόσο το Εργατ/κό Κέντρο όσο και τα σωματεία, πέρα των πρωτοβουλιών που έχουν πάρει για τα σοβαρά αυτά ζητήματα, έχουν τονίσει ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και τα προβλήματα στην υδροδότηση δεν μπορούν να επιλυθούν όσο η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής κινούνται στην κατεύθυνση της ανταποδοτικότητας, του χαρατσώματος των κατοίκων, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Συνάδελφοι – σες,

Δεν είναι δυνατόν, στις σημερινές συνθήκες, με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία να έχει φτάσει σε απίστευτα υψηλό επίπεδο, όλοι οι κυβερνώντες, οι τοπικοί - διοικητικοί “άρχοντες”, τωρινοί και προηγούμενοι, να μην μπορούν να βρουν σύγχρονη λύση για τη διαχείριση των τόσων σοβαρών προβλημάτων!

Ζητάμε άμεση λύση τώρα!

Τα κέρδη τους, οι ζωές μας!

Το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τα σοβαρά αυτά προβλήματα.

Ζάκυνθος 5/7/2023
Από τη Διοίκηση