Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

#ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΖ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 




Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου καταγγέλλει την παρέμβαση της κυβέρνησης, μέσω της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, που για ακόμη μια φορά προσπαθεί να τρομοκρατήσει αγρότες και στελέχη του Αγροτικού Συλλόγου της Ζακύνθου και μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές» μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών (εθνικών και τοπικών).

Την ίδια ώρα που στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων φιγουράρουν κυβερνητικές δηλώσεις ότι τάχα μου θα στηριχτούν οι παραγωγοί, η τροχαία Ζακύνθου καλεί τηλεφωνικώς για κατάθεση όσους βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις-μπλόκα το χειμώνα του 2021,διεκδικώντας το αυτονόητο, να μπορούν να ζήσουν από τα χωράφια τους.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης και φίμωσης των αγροτών δεν θα περάσουν!

Μετά από 6 χρόνια κυβερνητικής απραγίας για στήριξη του αγροτικού κόσμου έρχεται και ο εκφοβισμός κατά των αγροτών που αγωνίζονται, με στόχο να τρομοκρατηθούν για να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ούτως ώστε η κυβέρνηση να συνεχίζει ανενόχλητη να περνά μέτρα που γονατίζουν την παραγωγή και το εισόδημά μας όπως η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, νέες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σε μέσα και εφόδια.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μαζί με τους κρατικούς μηχανισμούς δείχνουν αντανακλαστικά (όταν θέλουν) μόνο για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τους αγώνες όσων αντιστέκονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου για να περάσει ανεμπόδιστα την πολιτική της.

Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν και ψηφίζουν ότι αντιλαϊκό μέτρο υπάρχει.

Μπροστά μας έχουμε μια και μόνο επιλογή. Τον ανυποχώρητο μαζικό και μαχητικό αγώνα μας ώστε να αναγκαστεί η Κυβέρνηση κάτω από την πίεση των πολύμορφων κινητοποιήσεων μας να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατ/κου Κέντρου Ζακύνθου και οι Διοικήσεις των σωματείων που υπογράφουν καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών που ξεκίνησε από προχθές καθώς η τροχαία Ζακύνθου καλεί τηλεφωνικώς όσους βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις-μπλόκα του 2021 στο νησί μας, να περάσουν από το τμήμα «δι’ υπόθεσιν» τους.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις και τα εμπόδια που βάζει στον πρωτογενή τομέα, οι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τη παραγωγή τους γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν από τη γη τους.

Σε αυτή την πραγματικότητα που βιώνει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νησιού μας, δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο νησί μας (17/11/2023) και την επόμενη κιόλας ημέρα η τροχαία άρχισε να καλεί τους αγρότες στο τμήμα.

Προφανώς ο Υφυπουργός από κοινού με τον βουλευτή αυτό εννοούσαν όταν δήλωναν ότι θα στηρίξουν και θα είναι σταθερά δίπλα στους αγρότες και τους παραγωγούς!

Συμπαραστεκόμαστε στους αγρότες του νησιού μας που παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για να μπορούν να ζήσουν από τα χωράφια τους και καταγγέλλουμε την άθλια επίθεση εις βάρος τους από την κυβέρνηση.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ