Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΕΚΖ-ΕΛΜΕΖ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ & ΦΕΤΟΣ ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου(ΕΚΖ) και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου διοργανώνουμε και φέτος τα «Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης», τα οποία είναι απολύτως δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις εγγραφής.


ΕΝΑΡΞΗ ΛΑΪΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου(ΕΚΖ) και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου διοργανώνουμε και φέτος τα «Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης», τα οποία είναι απολύτως δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις εγγραφής. Απευθυνόμαστε στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που οι γονείς τους είναι μέλη των σωματείων – μελών μας, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες.

Για 10 χρόνια, από το 2013 έως σήμερα, στηρίξαμε εκατοντάδες μαθητές και συμβάλαμε στη βελτίωση της επίδοσής τους στις μικρότερες τάξεις αλλά και στην εισαγωγή τους σε ανώτερες σχολές. 
Παράλληλα, δε σταματήσαμε τη διεκδίκηση προς το Κράτος για καλύτερες συνθήκες στην Εκπαίδευση και Ενισχυτική Διδασκαλία που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών.

Η επιδείνωση της ζωής του λαού με την ακρίβεια και τους μισθούς που εξανεμίζονται πριν βγει ο μήνας, η αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων, με τις μεγάλες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό, βυθίζει τα πλατιά στρώματα όλο και περισσότερο στη φτώχεια. 
Ειδικότερα, η πολύχρονη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι γεγονός. Εκφράζεται με τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, τα τμήματα των 26 και 27 μαθητών, τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα (λειτουργία και συντήρηση) αλλά και την απουσία δομών υποστήριξης, όπως η Ενισχυτική Διδασκαλία. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι φτάνουμε στα τέλη του Νοέμβρη και η Ενισχυτική Διδασκαλία δεν έχει ξεκινήσει! 
Έτσι, ο γονιός βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση των παιδιών του.

Σε αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, επιβάλλεται η λειτουργία των Λαϊκών Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης, ώστε από τη μια να στηριχτούν οι λαϊκές οικογένειες και από την άλλη να προβληθεί η αξία της αλληλεγγύης στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσα ανήκουν στον λαό, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικά Σύγχρονης – Δημόσιας – Δωρεάν Παιδείας, ισότιμης για όλα τα παιδιά. Γιατί η μόρφωση είναι δικαίωμα!

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, οι δηλώσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους μαθητές δεν έχουν κανέναν περιορισμό ή προϋπόθεση, ενώ ήδη συμμετέχουν πάνω από 20 παιδιά. 
Καλούμε και άλλους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν μαζικά το εγχείρημα γιατί οι ανάγκες των παιδιών μας κάθε χρόνο αυξάνουν. 
Κάθε εκπαιδευτικός που θα συνδράμει αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού!

Τα μαθήματα γίνονται στα γραφεία της ΕΛΜΕΖ(Εργατικό Κέντρο), στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Κοινοτικό Γραφείο του Αγίου Κηρύκου.

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί για δήλωση εγγραφής τις καθημερινές, ώρες 9.00-13.00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου ή στο τηλέφωνο 2695042389.

Από τη Διοίκηση