Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

50η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΖ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 23






50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 σας καλούμε:
12:30 στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ « ΦΩΣΚΟΛΟΣ»
18:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Η 50ή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου λοιπόν δεν μπορεί παρά να αποτελέσει για το συνδικαλιστικό κίνημα , για το λαό της Ζακύνθου και βήμα καταδίκης των εγκλημάτων της κατοχής, να εκφραστεί η αλληλεγγύη του λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό λαό.

Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο της λαϊκής πάλης, σε μια από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος. Σαν τέτοιο ορόσημο μπορεί να σηματοδοτεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας την αντίσταση και την ανυποταγή.

Την ίδια στιγμή το εργατικό κίνημα παλεύει για κλαδικές συμβάσεις , για αυξήσεις μισθών , για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς , δημιουργούμε μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια , στην ενεργειακή φτώχεια , στους πλειστηριασμούς , στις διακοπές ρεύματος , στην υποβάθμιση των σχολειών μας

Τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν από τη χούντα. Η αλύγιστη στάση αγωνιστών στις εξορίες και τις φυλακές κράτησε αναμμένη τη φλόγα του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κυριάρχησαν αποτελούν και σήμερα πηγή έμπνευσης για την νεολαία και τον λαό και παρά τις συνεχείς προσπάθειες να καταστεί ένα ανώδυνο σύμβολο, συνεχίζει να συγκινεί μεγαλύτερες και νεώτερες γενιές εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ως σύμβολο νέων αγώνων και ανυπακοής.

Τιμάμε την επέτειο του πολυτεχνείου και την Παρασκευή 17 Νοέμβρη σας καλούμε όλους:

  -12:30 π.μ. στον κινηματογράφο «Φώσκολο» στην προβολή της ταινίας « Η ΔΟΚΙΜΗ» του Ζυλ Ντασέν.
 Μια ταινία που είναι περισσότερο ντοκουμέντο παρά ταινία, μια προσπάθεια αναπαράστασης των γεγονότων πριν, κατά και μετά το Πολυτεχνείο.

- 18:30 στην πλατεία Αγίου Μάρκου όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία και συγκέντρωση - πορεία τιμώντας την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου.



Από τη Διοίκηση