Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΕΚΖ: Ο Αγώνας των Γιατρών είναι Υπόθεση Όλων των Εργαζομένων!

 



Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατ/κού Κέντρου παρευρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση των γιατρών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπως επίσης και εκπρόσωποι των σωματείων Ξεν/λων , Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων εκφράζοντας την στήριξη και αλληλεγγύη μας στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σήμερα και αύριο.

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, γιατρούς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που παλεύουν ενάντια στην εδώ και 15 χρόνια καθήλωση των μισθών τους, ενάντια στις απλήρωτες εφημερίες και άλλες περικοπές, που η κυβέρνηση προσπαθεί να "διασκεδάσει" με ψίχουλα.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίησης της Υγείας, που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το τσακισμένο εισόδημα του λαού, αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές με μειώσεις μισθών, φορολογική αφαίμαξη με άμεσους και έμμεσους φόρους, αύξηση στις τιμές της ενέργειας, της στέγης, των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που δε βρίσκει χρήματα για την υγεία και τις άλλες ανάγκες του λαού, αλλά πληρώνει αδρά για τη βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστών που τώρα σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης, στηρίζοντας το κατοχικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Μόνο η πάλη των εργαζόμενων και του λαού μπορεί να φρενάρει τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Από τη Διοίκηση