Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ , ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου με ομόφωνη απόφασή του συμμετέχει στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και καλεί τα σωματεία – μέλη του, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με όλες τους τις δυνάμεις να ριχτούν στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Η επιτυχία της απεργίας έχει πολύ μεγάλη σημασία μπροστά στο νέο οδοστρωτήρα μέτρων που εξαπολύουν θέλοντας να εξαφανίσουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.


Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία όσα θα έρθουν, είναι μέτρα αποφασισμένα από καιρό με τις ευλογίες όλων , κυβέρνησης –ΣΕΒ –ΔΝΤ-Ε.Ε. εργοδοτικές οργανώσεις θέλουν να μας τα πάρουν όλα.
Ένδεικτικά αναφέρουμε ότι προετοιμάζεται: Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

 Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό! Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος , απαθής και να ελπίζει ότι κάτι θα γίνει για να τη « βγάλουμε και φέτος». Τώρα όλοι στη μάχη, με αποφάσεις στους χώρους δουλειάς, με ενημέρωση όλων των εργαζομένων να γίνει η 8 Δεκέμβρη ημέρα που θα νεκρώσουν τα πάντα.

 Να μην τους περάσει! Στα ταμπούρλο που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.

 Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.


ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ , 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. 


Από τη Διοίκηση