Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ευχαριστίες απο το ΕΚΖ στους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΔΕΥΑΖ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. εκφράζει την εκτίμηση του προς τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου – ΔΕΥΑΖ που με αυταπάρνηση συνέδραμαν τους πληγέντες κατά την διάρκεια της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε το νησί μας στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας αλλά και της Κυβέρνησης, για τα έργα που ΔΕΝ έχουν γίνει για αντιπλημυρική προστασία γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε.
Σε αυτές της συνθήκες οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα προέβησαν σε απεγκλωβισμούς συμπολιτών μας, δεκάδες αντλήσεις νερών από πλημυρισμένους χώρους, ενώ υπήρξε και ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος.
Είναι γνωστό ότι όπως το σύνολο των εργαζομένων, έτσι και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές σε μισθούς, υπερωρίες, νυχτερινά κλπ.
Το ΔΣ του ΕΚΖ θα προσπαθήσει από την πλευρά του να σταθεί αρωγός και να διεκδικήσει από κοινού θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα όπως η μονιμοποίηση των 5ετων κ.ά.

Από τη Διοίκηση