Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Φωτογραφίες απο την απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΖ

Από νωρίς το πρωί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου αλλά και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο νησί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Δήμου Ζακύνθου στα πλαίσια της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας αλλά και των σοβαρότατων προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις πλημμύρες αλλά και τα απορρίμματα που παραμένουν στους δρόμους για περισσότερο από ένα μήνα.
Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους δήλωσαν την αντίθεση τους στα νέα βάρβαρα μέτρα αλλά την αποφασιστικότητα τους για κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου Γιώργος Κωνσταντίνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα των ναυτεργατών που και στο νησί δέχονται την προβοκατόρικη και βρώμικη επίθεση της δημοτικής αρχής, των τοπικών μέσων αλλά και μεμονωμένων φορέων και παραγόντων.
Όλοι αυτοί είπε χαρακτηριστικά μιλάνε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προσβάλουν ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή ρίχνοντας την ευθύνη στην απεργία των ναυτεργατών ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα μα τίποτα για να ανακουφίσουν έστω και τώρα αυτούς που έχουν πληγεί.
Δήλωσε την αλληλεγγύη και τη στήριξη του Εργατ/κου Κέντρου Ζακύνθου , στήριξη που απαιτεί ο σημερινός απεργιακός αγώνας να είναι δυναμικός, να απαντά στην προσπάθεια που κάνουν εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες με τα τσιράκια τους να διαιρέσουν την εργατική τάξη.
Ακολούθησε απεργιακή διαδήλωση στην παραλιακή οδό του νησιού με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι  Ζακύνθου όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες του νησιού.