Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της εισαγγελίας Ζακύνθου για το σπάσιμο της απεργίας των ναυτεργατών.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στο γραφείο της εισαγγελίας Ζακύνθου και παρουσία του Λιμενάρχη, κλήθηκαν οι πλοίαρχοι των καραβιών στους οποίους έγινε σαφές ότι θα έχουν ευθύνη σε περίπτωση που κάτι συμβεί.
 Μάλιστα στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας να σπάσει η απεργία κάλεσαν και τον πρόεδρο του Εργατ/κού Κέντρου, για “συζήτηση”, ο οποίος δεν πήγε, με ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσουν τους απεργούς ναυτεργάτες.
Το ΔΣ του Εργατ/κού Κέντρου κάνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι ναυτεργάτες δίνουν αγώνα ζωής για τους ίδιους και για το σύνολο της εργατικής τάξης και θα σταθούμε στο πλευρό τους.
Η άγρια επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα, στην ασφάλεια και στη ζωή των εργαζομένων είναι ο μόνος υπαίτιος για την κατάσταση που επικρατεί. 
Η Ζάκυνθος δεν κινδυνεύει από τους ναυτεργάτες αλλά από την παντελή έλλειψη υποδομών σε αντιπλημμυρικά έργα, από την διάλυση του Νοσοκομείου, από τα σκουπίδια στους δρόμους, από την παντελή έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης.
Από τη Διοίκηση