Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Όλοι στην Απεργία 17 Απριλίου και στη Συγκέντρωση στις 10:00 στην Πλατεία Αγίου Μάρκου #ΣΩΜΑΤΕΙΟ_ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ_ΚΑΙ_ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ_ΣΤΟΝ_ΤΟΥΡΙΣΜΟ_ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ_Ν_ΖΑΚΥΝΘΟΥ




 Απεργία 17 Απρίλιου

Όλοι στην Απεργία 17 Απριλίου και στη Συγκέντρωση

στις 10:00 στην Πλατεία Αγίου Μάρκου

Το ΔΣ του σωματείου μας πήρε απόφαση για την συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στις 17/04. Αγωνιζόμαστε για αυξήσεις σε μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Παίρνουμε δύναμη από το μεγάλο απεργιακό ποτάμι στις 28 Φλεβάρη με το οποίο ενώσαμε την οργή μας για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και την αγανάκτηση μας για την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και επιδεινώνουν συνεχώς τις συνθήκες της εργασίας και της ζωής μας.

Συνεχιζουμε να παλεύουμε για βελτίωση των όρων, αμοιβής και εργασίας για την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης στα ξενοδοχεία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν με μισθό που δεν φτάνει ούτε για το καλοκαίρι , χωρίς ρεπό 10 ώρα, 12 ώρα χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η ακρίβεια που καλπάζει σε τρόφιμα, καύσιμα και είδη πλατιάς λαϊκής καταναλώσεις κάνουν δυσβάσταχτη την καθημερινότητα των εργαζομένων στο τουρισμό.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τις νέες αυξήσεις.

Απαιτούμε να επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις στα Συνδικάτα. Δεν περιμένουμε σωτήρες η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση του Σωματείου μας στο συλλογικό αγώνα.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας. Μπροστά στην έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν που προβλέπεται να σπάσει και πάλι το ρεκόρ κερδοφορίας απογειωνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ριχνόμαστε με νέα ορμή στην οργάνωση της Απεργίας. Κάτω από την πίεση των δικών μας δυνάμεων πετυχαμε ότι θετικό υπάρχει μέσα στις συμβάσεις.

Οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα πάρα τις προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων και τα μετρά καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Η νίκη των εργαζομένων στο Zante Beach έδειξε το δρόμο.

Απαιτούμε

Να αρχίσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις με τις ενώσεις ξενοδόχων για υπογραφή τοπικής ΣΣ

Να αποσυρθούν όλοι οι απαράδεκτοι όροι διευθέτησης του εργασιακού χρόνου

Να επιστρέψουν στα Βαρεα και Ανθυγιεινά όλες οι ειδικότητες του κλάδου όπως προϋπήρχαν

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Από τη Διοίκηση