Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ #ΣΩΜΑΤΕΙΟ_ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ_ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ_ΤΟΜΕΑ_ΝΟΜΟΥ_ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, όλους εκείνους που βοήθησαν να δώσουμε και αυτή τη μεγάλη μάχη.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τα εκατοντάδες νέα μέλη που γράφτηκαν στο σωματείο, που ήρθαν σε επαφή μαζί μας, που συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Η σημαντική αυτή ενίσχυση του σωματείου μας έγινε κόντρα στη λογική της μοιρολατρίας, της απαξίωσης της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων.

Έπεσε στο κενό η προσπάθεια, ειδικά, της μεγαλοεργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν έδωσαν άδεια ώστε να μπει κάλπη στο χώρο εργασίας.

Ο διπλασιασμός των συναδέλφων που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες δίνει νέα δυναμική στη δράση μας, αισιοδοξία για τη συνέχεια του αγώνα μας.

Συνάδελφοι, μπροστά μας έχουμε την απεργιακή μάχη της 17ης Απρίλη.
 Μια Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που έρχεται να δώσει απάντηση στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι, καθώς η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα μας ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market που ο τζίρος τους ξεπέρασε το 15 δις το 2023. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις, με απλήρωτες υπερωρίες, συνεχή εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια.

Οι εργαζόμενοι στα super market, στο εμπόριο, στα τουριστικά λεωφορεία, στα γραφεία γνωρίζουμε καλά ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι, εν μέσω τουριστικής σεζόν που ο φόρτος εργασίας ανεβαίνει κατακόρυφα, οι μεγάλες επιχειρήσεις στο εμπόριο και στις μεταφορές θα δουν τα κέρδη του να εκτοξεύονται. 
Αμύθητα κέρδη για την εργοδοσία, φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους. ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. 
Στις 17 Απρίλη απεργούμε, δίνουμε αγώνα για τη ζωή και τα μέλλον μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΡΙΕΤΩΝ

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ , ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΓΙΑ 8ΩΡΟ – 5ΜΕΡΟ – 40ΩΡΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ – ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ & ΑΡΓΙΕΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Από τη Διοίκηση