Τρίτη 23 Απριλίου 2024

#ΕΚΖ: Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. Δεν μετατίθεται.ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! #Συγκέντρωση_Πλ_Α_Μάρκου_10_πμ

 



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ στις 10:00 π.μ.

Στο χώρο της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί και συναυλία αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά

Η 1η ΜΑΗ Δεν είναι αργία. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. Δεν μετατίθεται.
Απεργούμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου πήρε ξεκάθαρη απόφαση να προκηρύξει απεργία την Τετάρτη 1η Μάη και απεργιακή συγκέντρωση με συναυλία στην πλατεία Αγίου Μάρκου στις 10 το πρωί.

Είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου, αυτοί που κινούν και παράγουν τα πάντα, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα τιμής των ηρώων εργατών του Σικάγου, των 200 της Καισαριανής αλλά και των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Η 1η Μάη είναι μέρα που οι εργάτες όλης της γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

Αυτές τις μέρες δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με τους εργάτες στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια , με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σκέψη μας και η αλληλεγγύη μας είναι στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που σφάζονται κατά χιλιάδες στη λωρίδα της Γάζας, στους λαούς που βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων , που ματώνουν για τα κέρδη των αφεντικών.

Όλοι αυτοί, που προεξοφλούσαν με κροκοδείλια δάκρυα το τέλος της εργατικής τάξης, λέγοντας πως οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα και χαρακτήριζαν ξεπερασμένες μορφές πάλης τις απεργίες. είναι απάντηση σε όλους αυτούς που μας καλούν να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι για να γιγαντώνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές.

Και πράγματι όλοι αυτοί οι αγώνες της οργανωμένης εργατικής τάξης, το αίμα που έχυσαν τόσοι εργάτες δεν πήγαν χαμένα! 
Η θυσία τους απέφερε καρπούς και κατακτήσεις που σήμερα όμως, δεκαετίες ολόκληρες μετά καταστρατηγούνται με κριτήριο τη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
 Κατακτήσεις που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένες για το σήμερα, διαλύονται με τις οδηγίες της Ε.Ε., τους αντεργατικούς νόμους που πέρασαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις. 
Δουλεύουμε 13ωρα απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, δίχως μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. 
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ολοένα εντεινόμενη εκμετάλλευση κράτους και εργοδοσίας, την τρομοκρατία και την καταστολή τους. 
Οι εργαζόμενοι τείνουμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι τον 21ο αιώνα !

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να καταργήσει την απεργία της Πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να τη μετατρέψει σε εορταστική αργία!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Ειδικά στο νησί μας στηρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια του Σωματείου Ξεν/λων και εργαζομένων στον τουρισμό για την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης που θα περιλαμβάνει:
Αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων
Ανθρώπινα ωράρια και ρεπό ,
Συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς
Αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής για τους εργαζόμενους εκτός Ζακύνθου.

Στηρίζουμε τον αγώνα του σωματείου Οικοδόμων για μέτρα ασφαλείας στις οικοδομές και όχι στην εντατικοποιήση της δουλειάς και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό μιας σειράς κλάδων στο νησί, που στενάζουν το καλοκαίρι από τα απάνθρωπα ωράρια, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τους μισθούς που εξανεμίζονται σε λίγες μέρες.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στο εμπόριο, στις τροφοδοσίες, στον τουρισμό να κάνουν το βήμα.

Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς!

Κανένα καράβι να μην λύσει, κανένα γιαπί, κανένα ξενοδοχείο να μην δουλέψουν την Πρωτομαγιά!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ με τους
ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΥΣΤΑΡΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΕΛΙΜΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!



Από τη Διοίκηση