Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ #ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ_ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ_ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 



ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Η προηγούμενη πανεργατική απεργία ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι συντόνισαν και συνένωσαν τον αγώνα τους σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ. 
Εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση του λαού απέναντι στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και να κρυφτούν οι ευθύνες τους κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας όπως και η προσπάθεια τους να βγάζουν λάδι τις ευθύνες της ΕΕ που όλοι υπηρετούν και τα συμφέροντα που αυτή εκφράζει. Οι ένοχοι θα πληρώσουν κάτω από το βάρος της αποφασιστικότητας και της πάλης των εργαζομένων.

Οι κλαδικές απεργίες που προηγήθηκαν τον Νοέμβρη και τον Γενάρη έχουν ανοίξει δρόμο για τους επόμενους αγώνες και την κλιμάκωσή τους. Είναι περίοδος που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εργατικά χέρια και δημιουργείται δυνατότητα πίεσης για απόσπαση καλυτέρων συνθηκών εργασίας, με ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με ένσημο κάθε μέρα και αυξήσεις στους μισθούς.

Αν δεν τα διεκδικήσουμε τώρα που υπάρχει ζήτηση και οι μεγαλοεργολάβοι έχουν σκάσει από τα υπερκέρδη, ποτέ περιμένουμε να τα διεκδικήσουμε όταν έρθει η επόμενη κρίση; Και η κρίση θα έρθει, είναι δεδομένο γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα του καπιταλισμού.

Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε στην απεργία στις 17 Απρίλη μαζί με όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους που για εμάς όπως και αυτής της Πρωτομαγιάς σημαίνει κλιμάκωση του.

Συνάδελφοι, απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπ. Εργασίας, και άρα της κυβέρνησης, για κήρυξη ως γενικός υποχρεωτικής της ΣΣΕ που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία μας με τις εργοδοτικές οργανώσεις και την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια (από τα 62 στα 60 χρόνια) για τους ασφαλισμένους οικοδόμους μετά την 1/1/1993.

Συνάδελφοι απεργούμε επίσης απέναντι στην ακρίβεια που τροφοδοτεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στις Μεταφορές, την Ενέργεια, την Παιδεία, την Υγεία των μεγαλεμπόρων στα SUPER MARKET, σε συνεχείς αυξήσεις των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα ενοίκια, την φοροληστεία.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Συνάδελφοι πρέπει ακόμη πιο αποφασιστικά να δυναμώσουμε το Σωματείο μας, είμαστε ανήμποροί όταν είμαστε ο καθένας για το εαυτό του και είμαστε παντοδύναμοΙ όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, και αυτό φοβούνται όλοι οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοξενοδόχοι.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

►Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης. Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

►7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο.

►Μέτρα υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

►Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.